همزمان با سی و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی روز چهارشنبه مورخ 16/11/92 نشست علمی بررسی ادبیات معاصر فارسی بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با حضور آقایان دکتر علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و محمد حسین جعفریان از نویسندگان و شاعران برجسته کشورمان با شرکت جمعی از استادان و دانشجویان زبان و ادب فارسی دانشگاه های اسلام آباد در مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان برگزار گردید.

در این نشست علمی که آقایان صادقی رایزن فرهنگی، اکبری مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در راولپندی و مرادی سرپرست مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان حضور داشتند، ابتدا آقای دکتر قزوه با بیان ویژگی های ادبیات فارسی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به رشد کمی و کیفی ادبیات بخصوص در حوزه شعر و داستان اشاره کرد.

ایشان در ادامه ضمن بیان خدمات انجام شده در جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج از کشور به رشد و بالندگی زبان و ادبیات فارسی، یکی از شعرهای خود را برای حاضرین قرائت کرد که با استقبال آنان روبرو گردید.
در ادامه آقای محمد حسین جعفریان با بیان خصوصیات انواع نظم و نثر فارسی دوره معاصر به بررسی برخی از آثار شاعران و نویسندگان در حوزه ادبیات دفاع مقدس پرداخت و خواستار بهره برداری استادان و شاعران پاکستانی از ادبیات پس از پیروزی انقلاب اسلامی شد.
پس از آن تعدادی از استادان و دانشجویان سئوالات خود را درباره موضوعاتی به شرح ذیل بیان کردند:
- - ویژگی اشعار سهراب سپهری
- - انواع شعر پس از پیروزی انقلاب اسلامی
- - نویسندگان و شاعران برتر و ویژگی آثار آنان
- - خصوصیات شعر «سپید» و فرق آن با شعر نیمایی و نوع رویکرد اهل ادب به این نوع شعر
در ادامه آقایان قزوه و جعفریان طی سخنانی به هریک از موارد با ذکر نمونه هایی از آثار نویسندگان و شاعران کشورمان پاسخ دادند.

در پایان این نشست آقای قاسم مرادی سرپرست مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان ضمن تشکر از سخنان آقایان قزوه و جعفریان و نیز تبریک ایام فرخنده سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و قدردانی از حضور استادان و دانشجویان ابراز امیدواری کرد تا اینگونه نشست ها بتواند در معرفی ادبیات معاصر بخصوص ادبیات پس از انقلاب اسلامی مثمر ثمر باشد.
آقای مرادی متذکر شدند: الحمدلله پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد رشد کمی و کیفی آثار ارزشمندی در تمام عرصه های ادبی هستیم و امیدواریم با حضور استادان و صاحب نظران و شخصیت های ادبی از جمهوری اسلامی ایران در شناسایی هرچه بیشتر ادبیات معاصر به نسل های جوان بویژه دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در پاکستان دست یابیم.