روز شنبه مورخ 24/12/92 جمعی از دانشجویان و استادان رشته تاریخ دانشگاه قائد اعظم اسلام آباد براساس درخواست قبلی، از مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان بازدید به عمل آوردند.
پس از حضور آنان طی نشستی با حضور سرپرست مرکز تحقیقات فارسی با فعالیت های این مرکز آشنا شدند.
آقای قاسم مرادی سرپرست مرکز ضمن خوشامد گویی طی سخنانی گفت: از اینکه میزبان جمعی از استادان و دانشجویان عزیز می باشیم بسیار خرسند هستم و امیدوارم که اینگونه ارتباطات بین مراکز علمی و دانشگاهی با مرکز تحقیقات فارسی در آینده نیز گسترش یابد.

ایشان ضمن اشاره به تاریخچه مرکز گفت: این مرکز در سال 1969 میلادی(1349 شمسی) تاسیس گردید و به عنوان یکی از مراکز مهم و مشترک بین دو کشور در مدت 43 سال عمر خود خدمات ارزشمندی را به استادان و محققان دو کشور بویژه در حوزه زبان و ادبیات فارسی و شناسایی نسخ خطی ارائه داده است.
آقای مرادی افزود: مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان با برخورداری از حدود 17 هزار نسخه خطی به عنوان دومین مرکز نسخ خطی فارسی در پاکستان محسوب می شود و با احتساب نسخ چاپ سنگی قریب به 22 هزار نسخه در این مرکز وجود دارد که پس از دانشگاه پنجاب در لاهور به عنوان دومین مرکز شناخته شده است.
ایشان در بخش دیگری گفت: این مرکز دارای 5 بخش شامل: تحقیقات، انتشارات، زبان فارسی، ایران شناسی و کتابخانه و اسناد می باشد که هریک فعالیت های خاصی را عهده دار می باشند.
سرپرست مرکز تحقیقات افزود: یکی از کارهای ارزشمند و ماندگار این مرکز چاپ و انتشار مجله دانش است که به صورت فصلنامه هر سه ماه یکبار با دریافت مقالاتی از استادان و محققان فارسی از کشورهای ایران، پاکستان، تاجیکستان، افغانستان، هندوستان، بنگلادش و برخی دیگر از کشورهای آسیای میانه به زبان فارسی چاپ و در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
آقای مرادی در بخش دیگری گفت: در این مرکز نسخ ارزشمندی که حاصل سالها تلاش و پی گیری های افراد دلسوز بوده است جمع آوری گردیده است که قدیمی ترین نسخه مربوط به قرآن ششم هجری با عنوان « تکمله الا صناف » در موضوع لغت عربی به فارسی است و مصنف آن علی بن محمد الادیب الکرمینی می باشد، اکثر نسخ فهرست نویسی گردیده و تاکنون بیش از 12 هزار نسخه توسط استادان ارجمندی همانند دکتر احمد منزوی، دکتر محمد حسین تسبیحی و دکتر عارف نوشاهی فهرست نویسی شده است و انشاالله در آینده نیز تلاش خواهیم کرد تا سایر نسخ نیز فهرست نویسی شوند.
سرپرست مرکز تحقیقات فارسی در پایان از میهمانان درخواست کرد تا از بخشهای مختلف بازدید و با فعالیت های هر بخش آشنا شوند.


در ادامه دانشجویان به همراه استادان از بخش های مجله دانش، کتابخانه الکترونیکی، مخزن کتابهای عمومی مرکز بازدید به عمل آوردند.
دانشجویان حاضر در پایان از فرصتی که مرکز تحقیقات در اختیار آنان قرار داده بود قدردانی کردند.
