به مناسبت فرارسیدن اولین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و همرزمان ایشان، همایش بررسی ابعاد و ویژگیهای شخصیتی این شهید والامقام با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، رایزن فرهنگی و شخصیتهای سیاسی، مذهبی و فرهنگی این کشور برگزار شد.
همایش بررسی ابعاد فکری، اعتقادی و ویژگیهای شخصیتی سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس روز جمعه 12 دیماه 1399 از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران، با همکاری مشترک "شورای علمای شیعه پاکستان" و همچنین گروه "امت واحده" در محل سالن برگزاری همایشهای خانه فرهنگ ایران در شهر راولپندی پاکستان برگزار شد.
سید محمدعلی حسینی سفیر ج.ا.ایران در پاکستان، احسان خزاعی رایزن فرهنگی سفارت کشورمان، برخی از شخصیتهای مذهبی، سیاسی، روسای نهادهای پژوهشی و دانشگاهی پاکستان از حاضران این نشست بودند.
سایر مهمانان و شرکت کنندگان در این نشست به صورت مجازی شرکت کردند و طی پیامهایی، فرا رسیدن اولین سالگرد شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی را به امت اسلامی، رزمندگان مقاومت و همچنین ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران تسلیت گفتند.
سفیر ایران در پاکستان طی سخنرانی خود گفت: شهید سلیمانی شخصیتی شجاع و با تدبیر در میان جنگ، پایبند به آرمانهای انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و سربازی فداکار برای رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.
وی افزود: تلاش و مجاهدت شبانه روزی و خستگی ناپذیر این شهید بزرگوار موجب ایجاد امنیت و آرامش در منطقه و حذف پدیده شوم داعش از سوریه و عراق که به اذعان خود مقامات آمریکایی، این موجود خونخوار دست پرورده آنان است گردید. حسینی تاکید کرد: از بین بردن سایه شوم تروریستهای تکفیری از جمله داعش در منطقه اوج خدمت حاج قاسم عزیز به کشورهای منطقه و بشریت بود.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان نیز طی سخنانی گفت: شهادت سردار پرافتخار جهان اسلام نه تنها ملت ایران اسلامی که تمام مستضعفین و حق طلبان را تحت تاثیر خود قرار داد.
احسان خزاعی افزود: برگزاری این گونه نشستها، تنها میتواند گوشهای از زوایای پنهان سبک زندگی و سلوک رفتاری این اسوه مقاومت و جوانمردی را معرفی کند.
وی اظهار داشت: مردم پاکستان در سال گذشته و حتی برای چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی از ایشان به خوبی تجلیل کردند.
خزاعی گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی نه تنها یک فرد کاملاً نظامی و یک مبارز واقعی در صحنه نبرد با دشمنان اسلام بود، بلکه ابعاد شخصیتی ویژه وی دارای معنویت و اخلاق اسلامی خاص خود بود.
علامه عارف حسین واحدی دبیر کل شورای علمای شیعه گفت: شهید قاسم سلیمانی با فدا نمودن جان خود، جهان اسلام را از نگرانی و خوف در آورده و به این باور رساند که استکبار جهانی بسیار ضعیف است و اگر در مقابل آن استقامت نمائیم عقب نشینی می کند. عارف واحدی افزود: شهادت شهید قاسم سلیمانی جهان اسلام را متحد کرده است و ایشان با ریختن خون خود در راه اسلام توطئه های دشمنان اسلام را خنثی کرد.
دبیر کل شورای علمای پاکستان با اشاره به اسلام هراسی، ایران هراسی و شهید هراسی استکبار جهانی گفت: دشمنان اسلام به حق از نام و شخصیت این شهید می ترسند که در رسانه های اجتماعی از جمله فیس بوک از بارگذاری عکس آن شهید بزرگوار جلوگیری می کند.
در این همایش جمعی از علما، روحانیون و محققین مذاهب مختلف اسلامی و اساتید دانشگاهی و ارادتمندان پاکستانی، از جمله علامه عارف حسین واحدی، عالم برجسته شیعی و دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان، علامه امین شهیدی، عالم برجسته شیعی و سرپرست موسسه امت واحده پاکستان، دکتر عبد الباسط مجاهد، محقق و استاد دانشگاه آزاد علامه اقبال اسلام آباد، علامه حیدر علوی عالم برجسته اهل سنت، محقق و پژوهشگر حوزه مطالعات اسلامی، حجت الاسلام محمد حسین مبلغی عالم شیعی، محقق و سخنور، آقای مظهر برلاس نویسنده تحلیلگر برجسته روزنامه جنگ، دکتر عمر ریاض عباسی سخنور، محقق و استاد علوم اسلامی دانشگاه زبانهای نوین (نومل) اسلام آباد، حجت الاسلام علامه حسنین گردیزی، عالم برجسته شیعی، محقق ،سخنور و مسئول حوزه علمیه جامعه الرضا (ع) در اسلام آباد، سید ثاقب اکبر مسئول موسسه البصیره، علامه مفتی گلزار احمد نعیمی رییس جامعه نعیمیه، دکتر مظفر کشمیری استاد دانشگاه بین المللی اسلامی، رفیق مغل شاعر آئینی برجسته این کشور و سایر شخصیتهای پاکستانی حاضر در این نشست به سخنرانی پرداخت و مهمانان مجازی نیز با ادای احترام به شهدای محور مقاومت و تمجید از فداکاریهای سردار سلیمانی در اعتلای عزت و آبروی جهان اسلام، تاکید کردند: خون شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس درخت تنومد جبهه مقاومت را آبیاری و جان تازهای به آن بخشید.
در ابتدای این نشست فیلم مستندی در خصوص شخصیت سردار قاسم سلیمانی به نمایش گذاشته شد و در خاتمه برنامه "وصیت نامه سردار سلیمانی" به زبان اردو و نیز کتاب الکترونیکی "رفیق خوشبخت ما" به زبان اردو بین حاضرین توزیع گردید.
گفتنی است مختلف رسانه های مختلف پاکستانی از جمله؛ شبکه های سچ تی وی، جی تی وی، اکسپرس نیوز، دان نیوز و شبکه اردو المصیره این مراسم را به صورت زنده پوشش خبری داده و منعکس کردند.